annonsportalen-engingeering

Målgruppspaket Engineering

Målgruppspaket Engineering

Med målgruppspaketet Engineering kan du räkna med att nå en stor mängd ingenjörer runt om i landet. Du får en bred räckvidd, samtidigt som du även får ett djup i din annonsering tack vare paketets mediemix. Är din tjänst inriktad mot en viss typ av ingenjörsbefattning? Då går det att vinkla och styra parametrar för vissa av medierna så att du får ännu bättre gensvar och träffbild med din annonsering.

När du rekryterar med Experis ingår alltid annonsering på Experis.se, Manpower.se och exponering i rekryteringskonsultens egna nätverk på LinkedIn och Facebook. Annonsering ingår även på arbetsförmedlingen.se.

Läs gärna mer om de olika beståndsdelarna i paketet här nedan för att få veta mer om de olika annonserings alternativen och deras fördelar.

Detta ingår i paketet:

 • RTB - Bannerannonsering
 • Facebook och Instagram
 • Ingenjören.se
 • Nyteknik.se
 • LinkedIn (jobslots)
 • Ingenjörsjobb.se

Bannerannonsering

Ett smart och kostnadseffektivt sätt att nå rätt målgrupp är att använda sig av RTB (Real Time Bidding). Istället för att visa ditt budskap ett antal gånger på en bestämd sida får du möjlighet att välja en specifik målgrupp som du vill nå. Ett system räknar ut vilken banner som ska visas för vilken besökare inom ett visst nätverk av sidor, allting sker i realtid och du betalar bara för visningar som når din målgrupp. Smart, eller hur? Du kan välja målgrupp efter många olika parametrar, som var de befinner sig och vilka andra sidor de har besökt. Det innebär att du kan nå människor på rätt ort som är intresserade av aktuell bransch. Du når människor som är relevanta för dig och ökar chansen att ditt budskap är relevant för dem, en win-win!

Under hela kampanjens gång optimerar vi så att ni ska få det absolut bästa resultatet av kampanjen. Vårt mål är att få så många personer som möjligt att klicka in på er bannerannons för att hamna på Experis.se och läsa mer om tjänsten. Vi optimerar så att det format som fungerar bäst, syns mest. Vi optimerar också så att vi syns på de sajter där vi får mest klick osv. Detta sker i realtid och det är ingenting som du som kund märker av, förutom på resultatet!

Bra att veta

Vid köp av detta annonspaket ingår en uppföljning på er RTB – bannerannonsering. I uppföljningen kan ni då se hur många visningar bannern har haft samt hur många som har visat intresse av ert jobb i form av antal klick.

 • Uppskattat antal visningar per kampanj: 50 000 -140 000 (beroende på vilken geografisk styrning vi har).
 • Frekvens: 5 gånger. Mottagaren kan se annonsen max 5 gånger.
 • Avser 1 geografiskt område med omnejd.
 • Banerannonseringen för målgruppspaketet Engineering kommer visas på bland annat dessa sidor: aftonbladet.se, eniro.se, google.com, expressen.se, tradera.com och lokala tidningssajter vid annonsering ute i landet m.m

 


EXEMPEL

För att nå så många potentiella kandidater som möjligt behövs ett antal olika bannerformat. Detta för att kunna visas på så många olika hemsidor som möjligt. Bannern kommer att visa utannoserad tjänst tillsammans med ditt företags logotyp (Se exempel).

Här nedan ser du exempel på hur en Experis banner kan se ut (klicka för att få en större bild).

mockup_banner

 

 

diagram_10

Annonseringstid RTB Bannerannonsering.

diagram_cirklar-RTB
Med RTB så går det att jobba med retargeting mot personer som tidigare varit inne på Experis hemsida.

Facebook och Instagram

Köper du en annons på Facebook och Instagram riktas den till just din valda målgrupp. Vi på Experis står som avsändare på annonsen och ditt företagsnamn nämns i rubriken och er företagslogga syns i filmen för annonsen. Facebook och Instagram kan riktas utefter fler variabler, t.ex. man/kvinna, ålder, utbildning, intressen och ort.

Bra att veta

För att kunna skapa en Facebook- och Instagram-film behövs en bild på 1080×1350 pixlar.


EXEMPEL

Vid annonsering på Facebook så dyker din platsannons upp i mitt-sektionen, det så kallade flödet, på startsidan. Detta gäller för desktop såväl som mobil. Platsannonsen består av en film då Facebook (även Instagram) premierar rörligt material. På Instagram syns filmen också i flödet.

Här är bildexempel på hur filmen för tjänsten ser ut:

Annonseringstid på Facebook och Instagram.
diagram_cirklar
Vi styr din annonsering med parametrarna ålder, geografi, bransch och intressen.
diagram_cirklar_facebook
6,8 milj användare i Sverige (ålder 16-65+).

Ingenjören.se

Ingenjören är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och Ingenjören.se är deras hemsida. Här hittar du garanterat en stor samling ingenjörer med olika inriktningar och med ett nyhetsbrev kombinerat med en platsannons så har du stora chanser med att träffa rätt med din rekrytering. Nyhetsbrevet kommer ut till ca. 100 000 personer och har en öppningsgrad på 70%. Nyhetsbrevet innehåller artiklar från ingenjören.se och en jobbsektion där lediga jobb visas.


EXEMPEL

Annonseringen på Ingenjören.se ligger högt upp på sidan i samma kolumn som första nyheterna. För nyhetsbrevet hittar du din annons högst upp till höger i utskicket (observera att bilden på nyhetsbrevet är placerad i en webbläsare och inte i en mailklient).

 

diagram_cirklar-30-dagar
Annonseringstid för Ingenjören.se.
balk_30000
Unika besökare per vecka.

Nyteknik.se

Nyteknik.se är Sveriges ledande nyhetssajt för dem som vill följa den tekniska utvecklingen inom IT, telekom, energi, miljö, bilar, flyg och allt annat som driver industrin och samhället framåt. Målgruppen som finns på nyteknik.se är både aktiva och passiva jobbsökare och bland dem finns kvalificerade ingenjörer, IT-specialister, tekniker och chefer.


Exempel

Här nedan ser du exempel på vart din platsannons kommer vara placerad på sidan. Klicka för att se större bild.

 

diagram_cirklar-30-dagar
Annonseringstid på Nyteknik.se.
Antal unika besökare per vecka för hemsidan.
Antal unika besökare per vecka för hemsidan.

Exempel

På Nyteknik.se finner du en jobbsektion i högerspalten på sidan. De jobb som visas just här bestäms av hur pass nyligen de lagts in på sidan. Här klickar du dig vidare för att komma till själva jobbsidan.

mockup_nyteknik-1

Exempel

Här ser vi boxen där de senaste jobben ligger samlade, genom att trycka på ladda fler så får du tillgång till fler tjänster som ligger inne på sidan. Du kan också välja att visa de jobb som finns baserat på kategori valet uppe i sökfältet.

mockup_nyteknik-2

LinkedIn (jobslots)

Linkedin är det professionella nätverket, men är också ett väldigt bra nätverk för att hitta ett nytt jobb. Den stora fördelen med LinkedIn är den stora användarbasen. Få sidor idag har en sådan hög samling med högutbildade människor under ett och samma tak.

Bra att veta

 • Precis som Facebook kan du också styra din jobbannons så att du når din målgrupp direkt.
 • Din platsannons styrs mot 2-3 olika branscher. 2-3 befattningar samt geografiskt styrning (15 mil kring valt postnummer).
 • Din annons på LinkedIn hamnar i mittenflödet på startsidan hos vald målgrupp som föreslaget jobb, i mailutskick till de användare som har förvalt att få tips om jobb till sin mail och på valt företags LinkedIn-sida under “upplagda jobb”.

 

diagram_cirklar-30-dagar
Annonseringstid på LinkedIn.
diagram_cirklar_flinkedin
2,1 miljoner besökare per vecka.

Exempel

 • Din annons på LinkedIn hamnar i mittenflödet på startsidan hos vald målgrupp som föreslaget jobb, i mailutskick till de användare som har förvalt att få tips om jobb till sin mail och på valt företags LinkedIn-sida under “upplagda jobb”.

MacBook-Pro-mockup_linkedin

EXEMPEL

Platsannonsen finns även som sökbar under fliken “jobb”.

 

Ingenjörsjobb.se

Ingenjörsjobb.se är en nischad rekryteringssajt för alla former av ingenjörstjänster. Besökarna på sidan är till stor del yrkesverksamma ingenjörer men också nyutexaminerade ingenjörer som vill hitta sitt drömjobb. Ingenjörsjobb når ca 80 000 – 100 000 ingenjörer/månad.

Bra att veta

Ingenjörsjobbs typiska medlem är en man i åldern 27-45. Har ett arbete idag, men är öppen för nya möjligheter.

 

diagram_cirklar_sista
Platsannonsen ligger kvar till den angivna sista ansökningsdagen för tjänsten.

 

Antal ingenjörer som besöker ingenjorsjobb.se per månad.